tisdag 4 november 2008

Stockholm here we come

På torsdag drar vi till stockholm för en helg i storstaden. Vi är en stor samling vänner som ska göra stan osäker. Papporna ska ta med sig sina söner på MonsterTruck i Globen och vi mammor ska ta med oss våra döttrar till Junibacken. Förutom det ska vi shoppa, strosa omkring, käka god mat (någon som vet av en bra resturang där barnen är välkomna?), kanske blir det Cosmonova eller bio ..... Företaget jag jobbar för har precis fått ett kontrakt på en lägenhet i Hammarby sjöstad och IKEA har fått turen att inreda den och skeppa grejorna dit. Alla möbler kommer på fredag och eftersom vi valt att vi ska bo där så blir det till att fixa lite med det också. Roligt!
Jag ser verkligen fram emot denna tripp. Känner i kroppen att jag behöver det. Miljöombyte innan jag börjar jobba. Jag hller tummarna för att jag orkar.

Eftersom jag inte är världsvan i stockholm så tar jag med glädje emot alla tips och råd jag kan. Bra affärer, fina strosarstråk, bra resturanger, mysiga fik..... överös mig! :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mat:
Hm, med barnen?
Fridays vid kungsträdgården.
April i gallerian.
Sabai Sabai kammakargatan

Shopping: NK (kids plan 3 missa inte butiken sprall samma våning).
Drottninggatan,SOUK gallerian, city gallerian..

Har fokus på City eftersom ni har barnen med och galleriorna är ju smidigast då..

Mitt förslag:

Börja i gamla stan, gå hela mysiga västerlånggatan, förbi slottet och rikstan, sen heeela drottninggatan ( med undantag på ett varv i city)..Avsluta på vår restaurang Sabai Sabai på Kammakargatan som gränsar till drottningg..kolla på eniro för bättre vägbeskrivning.

Kul att du hittat tillbaka till min blogg!! Kram kram

Sara sa...

Jag är urusel på att uppdatera min blogg just nu, med alla förkylningar och mkt på jobbet har jag inte orkat... :-(

Junibacken är helt fantastiskt! Cosmonova är inte heller dumt.

Tips från mig:
Café Vetekatten (sök på eniro, har inte koll på gatorna) Ligger centralt i stan och har så mycket gott att fika. Jag har varit där vid varje Sthlmsbesök sedan jag var liten med mina föräldrar och har fortsatt med det - varje gång jag är i Stockholm blir det ett stopp där... :-)
På söder finns massor av härliga restauranger, men just nu kommer jag inte på några namn... Min bror bor på söder och brukar ta med mig på div olika rest.

Det låter verkligen jätteroligt och behövligt för dig att få lite miljöombyte!
Kul förresten att du ev snart börjar jobba. Skönt. Hur är läget med dig m d som inte var bra då?! Är du bättre?

Stor kram!

jennys hus sa...

hej och tack för din kommentar inne hos mig:-) Kram/jenny